Fysioterapian Kelakorvaus

Kela korvaa osan julkisen terveydenhuollon lääkärin tai yksityislääkärin määräämistä hoitojen ja tutkimusten kustannuksista, esimerkiksi fysioterapiasta.

Korvaus on enintään taksan määrä ja taksan määrä on aikaperusteinen. Enemmän asiasta löydät Kelan kotisivuilta kela.fi . Korvauksen määrästä voit myös kysyä tarkemmin suoraan Kotifysiolta. Kelan korvauksen saaminen edellyttää, että kuulut Kelan sairausvakuutuksen piiriin, minkä osoitat esimerkiksi voimassa olevalla Kela-kortilla.

Fysioterapian kelakorvauksen edellytykset

Hoidon tai fysioterapian korvaaminen edellyttää, että hoito on suoritettu vuoden sisällä lähetteen kirjoittamisesta. Lääkäri voi määrätä myös useamman hoidon sarjan, jolloin kaikki hoitokerrat on käytettävä vuoden kuluessa siitä päivästä, jolloin lääkäri on lähetteen määrännyt. Fysioterapia voidaan toteuttaa myös kotikäynteinä, jolloin lääkärin lähetteessä tulee olla maininta kotikäynnin tarpeellisuudesta esimerkiksi potilaan toimintakykyyn viitaten.

Myös fysioterapeutin kotikäynnin matkakuluista saa taksanmukaisen fysioterapian Kelankorvauksen
Esimerkki:
  • Lääkärin lähetteellä määräämä 45 minuutin fysioterapia-kotikäynti Kotifysiolla maksaa 69 euroa (sis.matkakulut).
  • Kelan korvaustaksa siitä on 9 euroa.

  • Näistä Kelan korvaustaksa on 1 euroa/suunta.

  • Näin ollen Kela korvaa fysioterapia-kotikäynnistä 11 euroa ja asiakkaalle jää maksettavaksi 58 euroa.
Kotifysio on sopinut Kelan kanssa suorakorvausmenettelystä, jolloin korvaus vähennetään automaattisesti laskusta ja asiakkaalle jää maksettavaksi vain oma osuus. Näin asiakas välttyy korvauksenhaku prosessilta.

Kuinka voimme olla avuksi

Ota yhteyttä