FYSIOTERAPIAN KELAKORVAUS

Fysioterapian Kelakorvaus – Kela korvaa osan julkisen terveydenhuollon lääkärin tai yksityislääkärin määräämistä hoitojen ja tutkimusten kustannuksista, esimerkiksi fysioterapiasta. Korvaus on enintään taksan määrä ja taksan määrä on aikaperusteinen. Taksaluettelon löydät Kelan kotisivuilta. Korvauksen määrästä voit myös kysyä tarkemmin suoraan Suomen Kotifysiolta. Kelan korvauksen saaminen edellyttää, että kuulut Kelan sairausvakuutuksen piiriin, minkä osoitat esimerkiksi voimassa olevalla Kela-kortilla.

Fysioterapian kelakorvauksen edellytykset

Hoidon tai fysioterapian korvaaminen edellyttää, että hoito on suoritettu vuoden sisällä lähetteen kirjoittamisesta. Lääkäri voi määrätä myös useamman hoidon sarjan, jolloin kaikki hoitokerrat on käytettävä vuoden kuluessa siitä päivästä, jolloin lääkäri on lähetteen määrännyt. Fysioterapia voidaan toteuttaa myös kotikäynteinä, jolloin lääkärin lähetteessä tulee olla maininta kotikäynnin tarpeellisuudesta esimerkiksi potilaan toimintakykyyn viitaten.

Myös fysioterapeutin kotikäynnin matkakuluista saa taksanmukaisen fysioterapian Kelankorvauksen

Esimerkki:

Lääkärin lähetteellä määräämä 45 minuutin fysioterapia-kotikäynti Suomen Kotifysiolla maksaa 62 euroa.

Kelan korvaustaksa siitä on 9 euroa.

Kotikäynnin matkakulut 5 euroa/suunta lisätään käynnin hintaan.

Näistä Kelan korvaustaksa on 1 euroa/suunta.

Näin ollen Kela korvaa fysioterapia-kotikäynnistä 11 euroa ja asiakkaalle jää maksettavaksi 61 euroa.

Suomen Kotifysio on sopinut Kelan kanssa suorakorvausmenettelystä, jolloin korvaus vähennetään automaattisesti laskusta ja asiakkaalle jää maksettavaksi vain oma osuus. Näin asiakas välttyy korvauksen hakemisprosessilta.

Haluatko lisätietoa fysioterapian kelakorvauksesta? Soita +358 40 152 6501 tai lähetä viesti lomakkeella.