Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys kotona ja palvelutaloissa toteutettuun fysioterapiaan

Jätä yhteydenottopyyntö!

Jätä yhteydenottopyyntö palvelusivut ylä

Kotitalousvähennys

Vuodesta 2024 alkaen kotitalousvähennysmahdollisuus laajenee myös fysio- ja toimintaterapiapalveluihin. Kotikuntoutusta voi saada sekä kotona että palvelutalossa, ja sitä voi hankkia myös omaiselle. Verovähennyksen suuruus on työn osuudesta 60 %. Kotitalousvähennykseen sisältyy vuosittainen omavastuuosuus, joka on 100 €. Kokonaisuudessaan kotitalous- ja hoitotyön sekä fysio- ja toimintaterapiapalveluiden enimmäismäärä vähennykselle on 3500 € vuodessa per henkilö.

Kotitalousvähennys maksetaan työn osuudesta. Meillä kotikäynnin hinta muodostuu kokonaan työn osuudesta, eli koko summa on vähennyskelpoinen. Huom! 5€ toimistomaksu joka veloitetaan kuukausittain ei ole vähennyskelpoinen.

Esimerkiksi, jos kotona toteutettu fysioterapiapalvelu maksaa 69 euroa, ja kotitalousvähennyksen määrä on 60 %, niin vähennettävä summa on 41,4€ ja asiakas vastaa itse 40% summasta, eli 27,60€. Kotitalousvähennyksen edellytyksenä on, että käynnin maksua ei voi yhdistää muihin maksutapoihin, kuten maksusitoumukseen. Käynti tulee toteuttaa kotona, vapaa-ajan asunnolla tai palvelutalossa. Vähennyksen voi saada kun henkilön vuositulot ovat vähintään 15 000 euroa.