Q&A

Vanliga frågor

Här har vi samlat frågor vi ofta får svara på. Hittade du inte svar på din fråga? Ta kontakt via formuläret bredvid, så hjälper vi gärna!

Ta kontakt!

Jätä yhteydenottopyyntö palvelusivut ylä SVENSKA

Vanliga frågor

Vi debiterar inte för ett besök som inte går att genomföra, eller om vi inte tillsammans med klienten kan hålla fysioterapin. Detta gör det lätt att testa på, ifall man är osäker om fysioterapi är något man behöver.

Läkaren skriver en fysioterapiremiss ifall ni har behov av fysioterapi. Med fysioterapiremissen får ni ersättning från FPA för våra besök. Vi sköter allt pappersarbete så länge ni har ett ikraftvarande FPA-kort och tillhandahåller oss med fysioterapiremissen. Läs mer om FPA ersättning och ersättningens storlek här.

Ja. I så fall betalar ni själva kostnaden för fysioterapin och får ingen ersättning från FPA.

Vi gör hembesök och har verksamhet i Huvudstadsregionen, Vichtisområdet, Sibbo, Östra-Nyland, Åbo med omnejd och hela Österbotten. Vårt mål är att så många som möjligt skall ha möjlighet till fysioterapi, så därför spelar det ingen roll om klienten bor hemma eller på servicehem, eller t.ex. är på sjukhus. Vi kommer hem till klienten.

Betalningen görs mot faktura. Fakturan kan ni få per mail eller per post (5€ postkostnad) i regel per månad. Ifall ni har remiss kommer fakturan efter 5, 10 eller 15 gånger.

Beroende på klientens tillstånd bestämmer vi tillsammans mängden fysioterapi. T.ex. i akutskedet är det bra med flera besök i veckan och för upprätthållande syfte kan en gång i veckan räcka.

Vissa grundsjukdomar kan ha en inverkan på hur fysioterapin ser ut, effekten eller hur ofta man bör ha fysioterapi. Vi tar alltid klientens helhetstillstånd i beaktande och planerar fysioterapin enligt det. Vid behov konsulterar vi läkaren.

Vi har ingen mottagning, utan alla våra besök är hemma hos klienten.

Med hjälp av fysioterapi kan man förbättra och motverka många sjukdomar och skador. T.ex. problem i stöd och rörelseorgan, artros och förslitningar, problematik efter operationer, Stroke, Parkinson, Alzheimer, MS, balanssvårigheter, övervikt osv.

Ja, vi gör massage och andra manuella behandlingar. Vi tar med oss allt som behövs för behandlingen för ett hembesök eller exempelvis arbetsplatsbesök.

Ja, vi drar flera seniorgrupper på serviceboenden, även så kallad ”stoljumppa”, där alla är välkomna oberoende av fysisk funktionsförmåga. Gruppgymnastik är ett bra sätt att hålla sig aktiv samt få ett socialt utbyte.